Ez az a nap az Isten műhelyében

Ez az a nap az Isten műhelyében

Share this content.

Szöveg és fotó: Szücs Péter Pál
Celldömölk – Kisgyermekek énekelték boldogan: „Ez az a nap, mit az Úr szerzett!” A celldömölki Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda 2016. október 20-án, csütörtökön tartott nyílt napján meghitt ünnepség keretében adtak hálát a megújult játszótérért.

Az óvoda irányítását végző Gergyéné Bognár Mária köszöntőjében elmondta, milyen fontos egy óvoda mindennapos működésében, hogy a gyermekek zavartalanul birtokukba vehessék az udvart és a játszóteret. Az új, korszerű műfüves borítás lehetővé teszi évszaktól és időjárástól függetlenül a szabadtéri játékok zavartalan használatát a gyerekek számára.

Rostáné Piri Magda esperes igei szolgálata után Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke fejezte ki jókívánságait, és beszédében kiemelte, jó érzés együtt örülni az örülőkkel, különösen a kisgyermekek körében, hiszen „az óvoda az Isten műhelye”. Ismerjük jól a bibliai mondatot: „ilyeneké az Isten országa”. Ezért a felnőttek világát és a gyermekek világát nem szabad különválasztani egymástól, és a gondoskodás áldott feladata mellett nem szabad elfelejtenünk tanulni a kisgyermekektől.

Az óvoda tornaszobájában terített asztal várta a vendégeket, ahol egy rövid vetítésből megismerhettük a játszótér Ilyen volt - Ilyen lett történetét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!