Dalolva várták a karácsonyt a nemesszalókiak

Dalolva várták a karácsonyt a nemesszalókiak

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Laskovics Márió, fotó: Kókay Luca
Nemesszalók – A nemesszalóki evangélikus egyházközség 2017. december 17-én vasárnap este idén hatodik alkalommal rendezte meg Nemesszalókon Filátzné Páli Judit felügyelő asszony vezetésével a már hagyománnyá vált Álljunk meg egy énekszóra elnevezésű ünnepváró rendezvényét a ráhangolódás jegyében.

Buzásné Mógor Adrienn presbiter beszámolt róla, hogy advent harmadik vasárnapján a falu karácsonyfája előtt gyűltek össze a nemesszalókiak közös éneklésre, amelyen felekezeti hovatartozás nélkül vehettek részt a helyi lakosok. Fodor Csilla presbiter köszöntötte a megjelenteket. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy ebben a rohanó világban ilyenkor egy kicsit lassítsunk, figyeljünk egymásra, hangolódjunk együtt az ünnepre.

Nemesszalók Község Önkormányzatának képviselő-testülete is csatlakozott a rendezvényhez, a testület tagjai verset mondtak. Ezt követően együtt énekelt a közel száz résztvevő.

A gyülekezet tagjai forró teával és forralt borral látták vendégül a megjelenteket, akiket a rendezvény zárásaként Pethő Judit evangélikus lelkésznő megáldott.

 
 
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!