Pethő-Szűcs Mária

Vasárnapi ige: Leszünk-e mennyei polgárok?

2021-ben minden héten honlapunkon is közzétesszük az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Böjti naptár – 2021-re

Kiskőrös – Pethő-Szűcs Mária evangélikus lelkésznő évről-évre elkészíti böjti naptárát, amelynek segítségével idén Máté evangéliumát olvashatjuk el együtt és készülhetünk húsvétra, rendet rakva magunk körül és magunkban, Jézushoz közelebb húzódva. Böjt első vasárnapjától egészen húsvétig minden napra valamilyen testi, lelki, szellemi vagy közösségi feladatot illetve bíztatást is kapunk. Áldott készülést!

Evangélikus TeleTemplom: Szenteste

Megtörténhet, amire talán mindig vágyunk: Isten és ember helyet cserél. Gazdag volt, szegénnyé lett, hogy mi szegények meggazdagodjunk. S itt most többről van szó, mint pénzről… – Szenteste 2Kor 8,9 alapján szól hozzánk Pethő-Szűcs Mária kiskőrösi evangélikus lelkész.

Böjti naptár – 2020 | Olvassuk el együtt Lukács evangéliumát!

Pethő-Szűcs Mária evangélikus lelkésznő évről-évre elkészíti böjti naptárát, amelynek segítségével idén Lukács evangéliumát olvashatjuk el együtt és készülhetünk húsvétra, rendet rakva magunk körül és magunkban, Jézushoz közelebb húzódva. Böjt első vasárnapjától egészen húsvétig minden napra valamilyen testi, lelki, szellemi vagy közösségi feladatot illetve bíztatást is kapunk. Áldott készülést!

Vasárnapi ige: Az élet nem állóvíz

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Isten igéje a fiatalokra hangolva

Kiskőrös – Hetedhét áhítatok – Iskolai áhítatok, gyermek-istentiszteleti tanítások címmel a Parakletos Könyvesház kiadásában jelent meg Pethő-Szűcs Mária, a kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola iskolalelkészének kötete. Az ötven áhítatot tartalmazó könyv mintát ad arra, hogyan is lehet megszólítani az általános iskolás korosztályt Isten igéjével. A szerzővel a kötet keletkezéséről, a fiatalok megszólításáról, valamint a személyes és hiteles hang fontosságáról is beszélgettünk.

Hetedhét áhítatok

Budapest – Pethő-Szűcs Mária a kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának lelkésze évek óta tart hétkezdő áhítatokat a gyerekeknek. Az intézmény jellegéből adódóan ökumenikus nyitottságú minden alkalom, és énekekkel, imádsággal együtt körülbelül 20-25 percig tart. Az áhítatok szövegeiből válogatott össze a szerző egy kötetre és tanévre való anyagot, amly a Parakletos Könyvesháznál nemsokára meg is jelenik.

Ökumenikus imahét evangélikus lelkészek szemével – Pozitívumok és negatívumok

Vasárnap ismét elkezdődik az Ökumenikus imahét. Evangélikus lelkészeket kértünk meg arra, hogy osszák meg gondolataikat velünk ezzel kapcsolatban. Meséljenek pozitív élményeikről, negatív tapasztalataikról, mondják el, településükön milyen különlegességei vannak a más felekezetekkel együtt töltött időszaknak. Vigyázat! Őszinte vallomások következnek!
Feliratkozás RSS - Pethő-Szűcs Mária csatornájára