püspökjelöltek

A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

Kiskőrös – 2018. február 7-én négy egyházmegye, így a Bács-Kiskun, a Tolna-Baranyai, valamint a Nyugat- és Kelet-Békési lelkészei várták fórumbeszélgetésre a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjeit. Az alkalom úrvacsorás istentisztelettel kezdődött, amelyen Lupták György esperes, püspökhelyettes hirdette Isten igéjét.

Asztali beszélgetés a négy püspökjelölttel

Orosháza – Mint ismeretes, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter 2018. május 24-én a törvény szerinti nyugdíjkorhatárt betöltve nyugalomba vonul. A Déli Egyházkerület közgyűlése a szolgálati hely betöltésére négy püspökjelöltet állított: Aradi György budapest-fasori lelkészt, Kondor Péter esperest, Szeverényi János missziói lelkészt és Vető István cinkotai lelkészt. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség meghívására érkeztek a jelöltek 2018. február 4-én, vasárnap az Asztali beszélgetésekre.

Deák tér: Újabb bemutatkozó körön vannak túl a püspökjelöltek – VIDEÓ!

Budapest – A Pesti Evangélikus Egyházmegye szervezésében a négy püspökjelölttel fórumbeszélgetésre került sor a Deák téri evangélikus templomban 2018. január 31-én. A jelölteket előzetesen írásban beadott kérdések alapján, különböző témakörök szerint kérdezte a moderátor, Győri Gábor esperes.
Feliratkozás RSS - püspökjelöltek csatornájára