Büki Evangélikus Egyházközség

Zarándokúton a büki táborozók

Bük – Már április végén gondolkodtunk az évenkénti napközis táborunk „maradjotthon” időszakban történő megvalósításán. Félig online, félig a személyes mozgás és sport lehetőségeit kihasználó tábort terveztünk, amelynek keretében többek között, az egyházközség istentiszteleti helyeit látogathatták volna meg az online táborozók gyalogosan, kerékpáron, rollerrel stb. Egyfajta zarándoklás lett volna ez az otthonainkba bezártságunkból a szent Isten felé, hiszen többen megfogalmaztuk addigra, hogy valóban vágyódunk az istentiszteletre, a templomra, a gyülekezet közösségében megélt találkozásokra.

A büki evangélikus templom harangjainak megjavítására készülnek

Bük – Nem lehet már tovább halogatni a büki evangélikus templom harangjának javítását. Ez is az ingatlanfejlesztési program része az egyházközségben. Számos biztonsági intézkedés mellett ismét tartanak istentiszteletet a gyülekezetben és az úrvacsoraosztásban a finn példát követik. A Trió TV közéleti magazinjában megjelent riportot itt tekinthetik meg a 23. perctől.

Rekordszámú résztvevővel tartották meg az országos bábfesztivált

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében idén kilenc kiváló előadás bemutatójára került sor a tizenhetedik alkalommal megszervezett országos evangélikus bábfesztiválon. Az „...én vagyok...” (Lk 24,39b) mottóval meghirdetett fesztivál a Magyarországi Metodista Egyház központjában, 2019. április 13-án került megrendezésre.

Bábozás mint ifjúsági misszió

Budapest – Az ifjúsági munka erősítését, a közösségépítést és a missziót is szolgálják a gyülekezetek bábos csoportjai. Ebből a megfontolásból rendezték meg lelkészeknek és gyülekezeti munkatársaknak az első országos evangélikus bábképzést egyházunk országos irodájának székházában 2019. január 12-én.

Ismét kiválóan szerepeltek az evangélikus bábosok

Budapest – Kőbánya – Nagy felkészültségről, a bibliai történetek alapos elsajátításáról és kiváló előadásmódról adtak számot a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Evangélikus Bábfesztiválon részt vevő csapatok.
Feliratkozás RSS - Büki Evangélikus Egyházközség csatornájára