Ararát Magyarországi Evangélikus Egyház Teremtésvédelmi Munkacsoport és Munkaág

Műveld és őrizd! – Egyházunk összefogása a teremtett világ védelméért

A Magyarországi Evangélikus Egyház szeptember 27. és október 4. között ünnepli a teremtés hetét. Az ökumenikus kezdeményezés kapcsán újrakezdésről, a teremtésvédelem szerepéről és az idei programokról kérdeztük Koltai Zsuzsát, egyházunk teremtésvédelmi munkaágának koordinátorát és Gáncs Tamást, az Ararát munkacsoport elnökét.

Kora ősszel ünnepeljük a Teremtés hetét

Budapest – A korábbi évek egyre elterjedtebb gyakorlata szerint, az idei évben is kora ősszel ünnepeljük a Teremtés hetét. A hálaadó vasárnapot megelőző héten, a 2020. szeptember 27. – október 4. közötti időszak lehetőséget kínál közösségeinknek, hogy figyelmünket a teremtett világ értékei felé fordítsuk és közösen ünnepeljük mindazt, amit Teremtőnktől kapunk.

Műveld és őrizd! Evangélikus Egyházi Teremtésvédelmi program indul

Budapest – Szeptember elsejétől indul a Műveld és őrizd! Evangélikus Egyházi Teremtésvédelmi (MEET) program gyülekezeteink részére, amelyre várjuk szeretettel egyházközségeink jelentkezését.

Húsvét odafigyeléssel

Az idei húsvét sok szempontból más lesz, mint korábbi éveink ünnepei. Zárva maradnak a templomaink. Nem gyűlünk össze közeli-távoli rokonainkkal, barátainkkal, szeretteinkkel. Nem tudunk élesztőt venni a húsvéti kalácshoz, és az élelmiszerek beszerzésekor sem biztos, hogy azt találjuk, amit keresünk.
Feliratkozás RSS - Ararát Magyarországi Evangélikus Egyház Teremtésvédelmi Munkacsoport és Munkaág csatornájára