Égi hívás – földi pálya

A lelkészi pályáról – egyenesen és mindenkinek

„Nemcsak érdekfeszítő, hanem felüdülés elolvasni ezt a könyvet”– írja Reuss András. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora Szabó Lajos Égi hívás – földi pálya avagy miért (ne) legyek lelkész? című, a Luther Kiadó gondozásában megjelent kötetről írt recenziót.

Erről a könyvről beszélgetni kell!

„A 264 oldalas kötet nyolc nagyobb egységre bomlik, s mindegyik a lelkészi pálya egy-egy hangsúlyos szeletét járja körbe. A tartalmi építkezés – telitalálat” – fogalmaz az Igazság és Élet folyóiratban megjelent recenziójában dr. Bodó Sára. Alábbiakban a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorhelyettese, a Gyakorlati Teológiai Tanszékének egyetemi docense írását olvashatják a Szabó Lajos által szerkesztett Égi hívás – földi pálya című kötetről.

Beszélgetés az Égi hívás – földi pálya című kötetről – Videó

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent Égi hívás – földi pálya című kötetről, a lelkészi életpályáról és a szolgálat sokrétűségéről beszélgetett Czöndör István, a Csővári Evangélikus Egyházközség lelkésze, Szabó B. András, a Pestújhely–Újpalotai Evangélikus Egyházközség lelkésze, Korányi András, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökhelyettese, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi tanára, valamint Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora, a kötet szerkesztője, a Pestújhely–Újpalotai Evangélikus Egyházközség templomában, 2020. november 15-én.

Milyen egy lelkész? Miért jó lelkésznek lenni? – VIDEÓ!

Ha behunyod a szemed, és magad elé képzelsz egy lelkészt, mit látsz? Egy fekete ruhás, templomban beszélő alakot, aki Bibliát tart a kezében? Pedig a lelkész, ha kell, menedzser, kórusvezető, építész, pályázatíró, olykor temetkezési vállalkozó, ezermester, sofőr vagy egyszemélyes lelkisegély-szolgálat. Kíváncsi vagy, miért lesz valaki lelkész és milyen küzdelmei vannak? – A Luther Kiadó gondozásában megjelent Égi hívás – földi pálya című kötet apropóján beszélgetett Antal Bálint, a Luther Kiadó igazgatója, Kézdi Beáta, a KötőSzó szerkesztője és az Evangélikus Élet főszerkesztője, Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka (Vlográczék) evangélikus lelkészházaspár, a KötőSzón megjelenő videós adások rendszeres szereplői valamint Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora, a kötet szerkesztője.
Feliratkozás RSS - Égi hívás – földi pálya csatornájára