Épül Kaposvár orgonája

Épül Kaposvár orgonája

Share this content.

Kaposvári Evangélikus Egyházközség
Kaposvár – Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy az elmúlt hetek előkészítő munkálatai után június végén elkezdődött Kaposvár új orgonájának építése az evangélikus templomban.

Az építési munkát Albert Miklós orgonaépítő végzi. A munka a karzat bontásával, átalakításával, majd az orgonaszekrény kialakításával kezdődött, majd az orgona belső szerkezetének felépítésével folytatódik. Terveink szerint július végére a hangszer elnyeri végleges formáját, és az év második felében a használatbavétel is megtörténhet.

Köszönjük a gyülekezeti tagok önzetlen anyagi és egyéb segítségét, a sok munkás kezet, akik az orgonaszekrény kialakításában, a karzat bontásában segédkeztek. 

A kaposvári evangélikus templom, amely 2019-ben fogja kilencvenéves jubileumát ünnepelni, különleges ékszerdobozzal gazdagodik a kerek évfordulóra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!