Böjt – 2020: Én vagyok az élet kenyere

Böjt – 2020: Én vagyok az élet kenyere

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Testedet, véredet adtad, hogy élhessek – teljes, boldog, nagybetűs Életet.

Élet kenyere, Jézusom! Te táplálékul jöttél erre a világra, amely igazságra, szeretetre éhezik. Köszönöm, hogy értem is vállaltad az emberlétet, és élő kenyér vagy számomra is. Tőled jön minden, ami életemnek tartalmat, erõt, irányt és távlatot ad. Testedet, véredet adtad, hogy élhessek – teljes, boldog, nagybetűs Életet. Kenyér és élet vagy: jó hozzád jönni, téged kívánni, belőled kapni táplálékot, amelyet soha nem mérsz szűken, és mindig, mindenkinek jut elég.

Jézus, te kenyérré lettél egy olyan világban, ahol a föld lakóinak harmada éhezik, kenyérharc dúl, és ennek a harcnak vesztesei többen vannak, mint győztesei. Nem kérhetem tőled, hogy egyik napról a másikra oldd meg a kenyérgondot a földön, szüntesd meg a szegénységet. Azt kérem inkább, hogy nyisd meg a szemem a szükséget szenvedõk elõtt. Taníts meg arra, hogy akkor vagyok a leggazdagabb, ha mindent elajándékoztam már. Szeretnék én is kenyérré, táplálékká válni mások számára. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha te táplálsz előbb – szavaddal, szereteteddel. Segíts észrevennem ma is és mindig, hol, kinek segíthetek, de add, hogy el is tudjam fogadni a nekem szánt ajándékokat. Néha ez még nehezebb…

Jézusom! Lépj azokhoz is közel, akik még nem ismernek téged igazán, vagy már elfeledkeztek rólad. Te ma is szétosztod önmagad, hogy ne éhezzünk. Úgy, amint azon a csütörtökön kezedbe vetted a kenyeret, majd hálát adva megtörted és szétosztottad a tieidnek. Ezt cselekedjétek! – mondtad. Szeretném én is téged követve ugyanezt tenni, hogy kicsivel, jobb legyen a világ körülöttünk, általam is. (EÉ 71)

A Visszhang című kötet megvásárolható a Luther Kiadónál.

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Címkék: Luther Kiadó - Visszhang - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!