Szarvason az evangélikusok megnyitották a krízisszállót, ahova bárki betérhet, hogy a nagy hidegben egy meleg helyet találjon magának. Természetes, hogy ételosztást is tartanak ilyenkor. Ez különösen hangulatos nagy hidegben, de a főzőcsapatnak nagyon komoly erőfeszítéseket kell ilyenor tenni, hiszen közel mínusz 10 fokban kell kb. 6 órát eltölteniük.
Az Angyali Segítség az Ótemplomból Facebook-oldalon a főzés egész menetét bemutatták, lemérték az üstbe kerülő húst, mert fontos, hogy mindenki lássa, milyen jó minőségű alapanyagokkal dolgoznak, és így milyen finom ételeket adnak a rászorulóknak. Az istentiszteletet követően elkezdődött március 4-én is az ételosztás. Hamar elfogyott mind a 800 adag székelykáposzta.
A főzéshez felhasznált recept összetevőit is megtudtuk, így ezt most szintén közreadjuk:
47 kg kockára vágott bőrős sertés apróhús
15 kg sertészsír
4 kg ételízesítő
4 db 15 literes vödörnyi savanyú káposzta
16 kg rizs
12 kg vöröshagyma pucolva
8 fej fokhagyma pucolva
4 csomag babérlevél
40 dkg őrölt bors
1,5 kg édes őrölt paprika
0,5 kg erős őrölt paprika
30 darab csöves paprika
4 csomag köménymag
12 db 0,33 l-es üveges sűrített paradicsomlé
2 kg liszt
2 kg só