Újra Közös asztal cigánytábort rendeztek Sárszentlőrincen

Újra Közös asztal cigánytábort rendeztek Sárszentlőrincen

Share this content.

Szöveg és fotó: Bakay Péter
Sárszentlőrinc – 2014. augusztus 14-17. között tartották meg az idei evangélikus országos cigány tábort (nem csak cigányoknak).

A közös asztal mellé ebben az évben Orosháza-Szentetornyáról, Bőnyből, Nyíregyházáról (az Evangélikus Roma Szakkollégium képviselői), Tiszaföldvárról, Budapestről (Pesterzsébet) érkeztek a tábor résztvevői, de természetesen odatelepedtek még az asztalfőn ülő Jézus köré a helyi és környékbéli testvérek, érdeklődők is.

Színes programok gazdagították a napokat: a környék nevezetességeinek bejárása, vetélkedő, cigány irodalmi, zenei műsor, sport és természetesen az elmaradhatatlan tábortűz melletti szalonnasütés.

A tábor igei fő vonala Jézus „azért jöttem” önkijelentéseire épült. Az igehirdetéseket olykor kiscsoportos beszélgetések követték.

Sok áldásban volt része a tábor résztvevőinek. Ha valakinek volt füle a hallásra, megérthette, hogy Jézus érte jött ebbe világba, mégpedig azért hogy megajándékozza a mentő szeretetéből fakadó gazdagságával. A tábor lezárásakor kiderült – sokan voltak ilyenek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!