„Dicsérjétek az Urat!” – Fóti kántorképzősök jártak Bényén

„Dicsérjétek az Urat!” – Fóti kántorképzősök jártak Bényén

Share this content.

szöveg: Buday Zsolt, fotók: Süle Zsolt, Sztodola Mihály
Bénye – „Dicsérjétek az Urat! Milyen jó Istneünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret! – A 147. zsoltár e szép első versével köszöntötte Buday Zsolt helyi lelkész a 147. fóti nyári kántorképző tanfolyam énekkarát, amikor Szentháromság ünnepe utáni 5. vasárnapon (2015. július 5-én) a bényei templomba érkeztek, hogy szolgálatukkal segítsék az istentiszteletet.

A több, mint 40 tagú énekkar tagjai már jó reggel nekiindultak Bence Gábor vezetésével, hogy egy kiadós beéneklés után a helyi gyülekezet örömére énekszóval áldják az Urat. Két csokor énekszolgálat között Széll Bulcsú nyugalmazott lelkész hirdette Isten örök igéjét, külön kiemelve, hogy ő is Fóton kezdte hitéletét, hiszen Fóton a zenei tudás mellé hitbeli elhívást is kap az ember, akit pedig hite visz oda, az zenei tudást is kap hite mellé, mindezt pedig Isten dicsőségére.

Az úrvacsorás istentisztelet után frissen sült helyi pizza, és egyéb finomságok csillapították a döntően kamaszokból álló vendégcsapat éhségét, akik falatozás közben Sztodola Mihály volt iskolaigazgató történelmi összefoglalóját hallgathatták, majd Kopcsándi Károlyné felügyelőasszony idegenvezetésével Bénye nevezetességeit (Faluház Fáy-emlékmű, IKSZT, volt pálinkafőzde, Dolina rendezvényhely, focipálya, kemence) megtekintve, nagy elégedettséggel tértek vissza Fótra. A helyi gyülekezet pedig még sokáig emlékezik majd erre a kedves együttlétre és áldott istentiszteletre, köszönve kántorképzőseink és tanáraik lelkesedését és örömteli szolgálatát.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Bénye - Fót - koncert - kántorképző -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!