Kisfilm készült az Andorka Eszter Program által támogatott projektekről

Kisfilm készült az Andorka Eszter Program által támogatott projektekről

Share this content.

Szöveg: Kézdy Pál / Andorka Eszter Program
2020-ban 25 pályázatot támogatott az Andorka Eszter Program kuratóriuma. Ezek közül 12 program már sikeresen le is zárult.

A fiatalon elhunyt Andorka Eszter evangélikus lelkésznő életét az elesett, hátrányos helyzetű emberekért való elkötelezettség határozta meg. Annak érdekében, hogy emlékét megőrizzük és az általa végzett munkát – elsősorban a fiatalabb korosztályok számára – széles körben megismertessük, a Magyarországi Evangélikus Egyház létrehozta az Andorka Eszter Programot. A program célja, hogy pénzügyi támogatást nyújtson olyan kezdeményezéseknek, amelyek az Andorka Eszter által mutatott példát folytatva tevékenykednek elesett emberek – állami gondozásban, nehéz körülmények között élő fiatalok, fogyatékosok, hajléktalanok, menekültek – megsegítéséért, az előítéletek leküzdéséért.

2020-ban 25 pályázatot támogatott a kuratórium, amelyek között összesen több mint 5 millió forintot osztottunk szét. A járvány miatt a pályázók egy része egy év hosszabbítást kért, 12 program azonban már sikeresen lezárult. Bár a pályázatonkénti 100-200 ezer forintos támogatás csekélynek tűnik, a pályázók önkéntes munkája megsokszorozta annak értékét, így mindegyikük 20-30 résztvevő számára tudott színvonalas programot nyújtani. Ezek között szerepelnek állami gondozott fiatalok nyári táborai és angol tanfolyama, hátrányos helyzetű cigány fiatalok és jó körülmények között élő fiatalok közös programjai, kirándulásai.

Az elmúlt években megszokottól eltérően idén nem volt lehetőség arra, hogy a támogatottak egy személyes találkozón mutassák be a megvalósított programjukat, ezért a beküldött filmes és fényképes beszámolókból egy rövidfilmet vágtunk össze.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!