Beiktatták Reisch György hitoktató lelkészt Dunaújvárosban

Beiktatták Reisch György hitoktató lelkészt Dunaújvárosban

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – 2014. szeptember 21-én tartották a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség tanévnyitó istentiszteletét, ahol beiktatták Reisch György hitoktató lelkészt.

„Reisch György nagy örömünkre lelkes segítséggel érkezett az iskolai hitoktatás kisegítésére” - adta szerkesztőségünk tudtára Stermeczki András lelkész. - Lelkész úr számára ugyanis egyáltalán nem idegen a „terep” (ahogy mai igénkben áll: „... nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek” /Ef 2,19/), hiszen 1993 és 1996 között az ő idején épült templom és gyülekezet.

Az istentiszteleteken (beleérve Kisapostagot is) a gyermekek szolgáltak az egyetem könyörgő imádsággal.

Az ünnepi alkalom után kalandos játék következett. Bízunk benne, hogy tovább épül a kis közösség és minél jobban élünk az adott lehetőségekkel az iskolákban is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!