Gyújts egy gyertyát! – A keresztények üldözésének rohamos terjedése miatt szerveztek felvonulást

Gyújts egy gyertyát! – A keresztények üldözésének rohamos terjedése miatt szerveztek felvonulást

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: Mohai Balázs
Budapest – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre támogatásával szerveztek felvonulást 2015. június 16-án Budapesten. A Gyújts egy gyertyát! elnevezésű demonstráció résztvevői a világ üldözött keresztényeire szerették volna irányítani a figyelmet.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre által életre hívott menet a Kárlvin téri református templom elől indult, majd érintve a Deák téri evangélikus gyülekezetet a Szent István Bazilikához vonult.

Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene.” – állt a felvonulás előtt kiadott tájékoztatóban. Az eseményre szeretettel vártak minden jóakaratú embert, aki csatlakozni kívánt a tiltakozáshoz, csak annyit kértek, hogy legyen ez az alkalom politikamentes, tehát a részvevők semmilyen zászlót, jelvényt vagy táblát nem hozhattak magukkal.

Az eseményen többekközött részt vett Szabó Isván református püspök, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is.

A kiadott információtól ellentétben a Deák téri evangélikus templomnál nem Gáncs Péter püspök fogadta a menetet, hanem az ott szolgáló lelkészek.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!