Oltárt szállít teherautójával egy lelkész Boszniába

Oltárt szállít teherautójával egy lelkész Boszniába

Share this content.

Forrás: epd.de, evangelisch.de, sueddeutsche.de, fordítás: evangelikus.hu
Tutzing – A Tutzingi Evangélikus Krisztus-templomból szokatlan szállítmány fog indulni Felső-Bajorországból a Balkánra: lelkész lesz a volán mögött, oltár a raktérben.

Mivel az evangélikus gyülekezet templomát épp felújítják és megválnak a keresztelő medencétől, a szószéktől és az oltártól is, ezért Michael Frieß lelkész ezt a három fontos templomi elemet most Boszniába viszi, ahol egy katolikus templomban fognak fontos szolgálatot betölteni.

A Német Evangélikus Sajtószolgálat (epd - Evangelische Pressedienst) értesülései szerint a hivatásos sofőri engedélyt nemrégiben megszerző lelkész fogja ezt a különleges szállítmányt Novi Gradba vinni, ahol a polgárháborúban kifosztott, Bosznia és Hercegovina észak-nyugati részén lévő egyik katolikus templom fogja jó hasznukat venni.

Frieß a katolikus kötődésű Máltai Szeretetszolgálatnál végzett munkája során értesült arról, hogy itt szükség lehetne ezekre a templomi elemekre és nem teketóriázott: a gyülekezeti tagokat megkérdezve, azonnal döntöttek a lebontott részek újrahasznosításáról. A keresztelő medencét, a szószéket és az oltárt a szeptemberi szállításig az egyik templomi elöljáró őrzi majd.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!