Pedagógus-továbbképzést tartottak Kiskőrösön

Pedagógus-továbbképzést tartottak Kiskőrösön

Share this content.

Kiskőrös – Egyedülálló módon nemcsak a budapesti, hanem kiskőrösi helyszínen is elindult 2014. február 15-én az a pedagógus-továbbképzés, amelyet az Evangélikus Hittudományi Egyetem hirdet meg minden keresztfélévben. Szöveg és fotó: Szűcs Mária

Minden pedagógusnak összesen 120 órás diplomafrissítő képzésen kell részt vennie hétévente, amit teljesíthet egyszerre vagy kisebb képzések keretében. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem által felkínált négy féléves képzésre Kiskőrösön összesen 25 fő jelentkezett a kiskőrösi evangélikus iskolából és a soltvadkerti óvodából. A képzés magában foglalja a két alappillért, az ószövetségi és újszövetségi bibliaismeretet, továbbá rendszeres teológiai, gyakorlati teológiai, egyháztörténeti előadásokat hallgathatnak a résztvevők.

A napkezdő áhítat után a nap első felében a pedagógusok a gyakorlati teológia tárgyában mélyedtek el, ez nevéhez híven gyakorlati, kreatív jelenlétet kívánt a résztvevőktől, majd a nap második felében rendszeres teológiai előadást hallgathattak meg. A képzés kiemelkedően fontos, hiszen evangélikus intézményeinkben a diákok hitre nevelése és az intézmény lelki otthonná alakítása nemcsak a képesített lelkészek és hitoktatók feladata, hanem a hitüket ismerő és megélő pedagógusok és hitoktatók közös munkája. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!