Rendszeres egyeztetés kezdődött az egyházakkal szociális kérdésekről

Rendszeres egyeztetés kezdődött az egyházakkal szociális kérdésekről

Share this content.

Szöveg: MTI, fotó: Galambos Ádám
Budapest – A jelentős szociális szolgáltatást végző bevett egyházak szakértőivel folytatott egyeztetést a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár 2014. augusztus 13-án.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hivatalában fogadta a jelentős szociális szolgáltatást végző bevett egyházak szakértőit – olvasható a tárca közleményében.

Czibere Károly az előzetes megbeszélésen elmondta: a törvényhozás menetéhez és a költségvetés tervezéséhez igazodva ez évtől rendszeresen, évente legalább öt alkalommal tartanak egyházi szakmai egyeztető fórumot szociális ügyekben és a felzárkózás területén az egyházi ügyekért felelős államtitkársággal együttműködve.
Szociális és felzárkózási ügyekben fontos stratégiai partnerei a kormányzatnak a bevett egyházak. Az Emmi mindkét területen új alapokra helyezi az egyeztetések rendszerét.

Az egyházak országszerte számos szociális intézményt tartanak fenn, állami feladatok ellátását vállalják, valamint a mélyszegénységben élők, köztük a romák felzárkózásában is tevékenyen vesznek részt. A mostani és a tervezett konzultáció célja, hogy az egyházak véleményének figyelembe vételével kiszámítható és több évre előre tervezhető intézkedések valósuljanak meg, valamint az egyházi fenntartói tapasztalatok beépüljenek mind a szociálpolitikába, mind a felzárkózáspolitikába. A folyamatos egymásra figyelés érdekében szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét várnak a résztvevők a rendszeres egyeztetésektől.

Az egyházak üdvözölték az együttműködés új rendjét, és hasznosnak tartják a megújuló párbeszéd megkezdését – olvasható az Emmi szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleményében.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!