Schulek Mátyás Ordass-, míg Sztruhár András Prónay-díjban részesült

Schulek Mátyás Ordass-, míg Sztruhár András Prónay-díjban részesült

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A Fasori evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten adták át 2014. november 28-án az idei Ordass- és Prónay-díjakat. Egyházunk két nagyszerű embere, bizonyságtevő lelke kapta idén az elismerést.

Az ünnepi istentiszteleten Hafenscher Károly, a zsinat lelkészi elnöke végezte a liturgiai- és igehirdetői szogálatot. Mellette Szamosi Attila és Abaffy Zoltán vettek részt az imádságos részben.

Ezután Gáncs Péter elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő Schulek Mátyásnak átadták az Ordass Lajos-díjat.

Prónay-díjat vehetett át Sztruhár András.

Schulek Mátyás laudációját Kézdy Edit, míg Sztruhár Andrásét Mészáros Tamás mondta el. 

Tekintsék meg képriportunkat is:

Mint ismeretes az Ordass Lajos-díj olyan, feddhetetlen életű, magyar vagy külföldi, felszentelt – akár más felekezetű – személynek ítélhető, aki kiemelkedően sokat tett a magyar evangélikus egyházért. A Prónay Sándor-díj olyan világi személynek vagy intézménynek ítélhető, aki vagy amely kiemelkedő szellemi vagy anyagi támogatással áll a Magyarországi Evangélikus Egyház mellett. A díjakat ifj. Szlávics László szobrász alkotta, velük pénzjutalom nem jár.

Az Ordass-díj eddigi díjazottai: 2008 - Terray László, 2009 - Pósfay György, 2010 - Pátkai Róbert, 2011 - Ittzés János (2012 januárjában vette át), 2012 - Takácsné Kovácsházi Zelma, 2013-ban nem osztották ki a díjat.

A Prónay-díj eddigi díjazottai: 2008 - soproni Líceum, 2009 - Kaláka együttes tagjai, valamint Stiaszny Éva oklevéllel kapott Prónay-plakettet, 2010 - Boleratzky Lóránd, 2011 - Polgár Rózsa, 2012 - Benczúr László, 2013 - dr. Cserháti Péter.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!