A színpadon is tündökölnek a tehetséges növendékek

A színpadon is tündökölnek a tehetséges növendékek

Share this content.

Bonyhád – Hét éve működik a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Színes Mímes színjátszó kör Kutnyánszkyné Bacskai Eszter vezetésével. Forrás: teol.hu, szöveg: Vizin Balázs

Az elmúlt időszakban sok szép élménnyel gazdagodtak a fiatalok, és persze a közönség, akik megtekinthették az általuk színpadra állított darabokat. Kutnyánszkyné Bacskai Esztertől megtudtuk, minden évben 15-20 fős létszámmal készülnek a programokra. „Tehetséggondozás a javából: a diákok öntevékeny, kreatív oldalát erősíti a színjátszás. A nyilvános szerepléshez, az anyanyelvi szóbeli kommunikációhoz kötődő gyakorlatok, olvasópróbák fejlesztik személyiségüket, képességeiket” – világított rá.

Arra is kitért, hogy kapcsolatot építenek más csoportokkal a megyében, és azon kívül is. Fellépést vállalnak különböző felkéréseknek eleget téve. Aktív részesei a színjátszó találkozóknak, és a különböző megmérettetésekhez is csatlakoznak Budapesttől Barcsig. A színjátszó kör fellépéseit a növendékek, valamint a szülők, városlakók nagy számban tekintik meg, néha 100-150 fős közönség előtt tartják előadásukat a helyi művelődési központban és a gimnázium arra alkalmas színterein. Évente legalább két bemutatóval készülnek. A játékos kikapcsolódás mellett ma már elvárásként fogalmazódik meg a színjátszók rendszeres fellépése szűkebb és tágabb környezetünkben.

„Ennek a fejlesztésnek alapeleme a játék, a játékosság. Szükséges, hogy új impulzusokat kapjanak a diákok a mindennapokban, erre kiválóan alkalmas a dramatikus foglalkozás, a színpadra állítás. Az előadásokat közösen dolgozzuk ki, a részletek, a finomságok az együttes erőfeszítések eredményei. A gimnázium anyagi támogatásával és pályázatok segítségével kisebb jelmeztárat, díszleteket készítettünk az utóbbi években” – mesélte Kutnyánszkyné Bacskai Eszter.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!