Könyvesbolti esték

Szerelemládikó – avagy 16. századi jegyajándékok

Budapest – A házasság hete alkalmából megjelent Szerelemládikó – avagy a házasság dicsérete című kötet Luther Mártonnak a házassággal kapcsolatos írásaiból nyújt válogatást. A kötet a könyvesbolti esték keretén belül került bemutatásra 2020. február 18-án az evangélikus könyvesboltban. Az alkalmon a kötet szerkesztője, Isó M. Emese tartott előadást a 16. századi jegyajándékokról, a szerelem és művészet kapcsolatáról.

Könyvbemutatót tart a Luther Kiadó a következő könyvesbolti estéken

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Luther Mártonnak a házassággal kapcsolatos írásait tartalmazó Szerelemládikó – avagy a házasság dicsérete című kötetét bemutatja, és a 16. századi jegyajándékokról előadást tart Isó M. Emese művészettörténész 2020. február 18-án, kedden 18 órától az evangélikus könyvesboltban.

Bemutatták Füller Tímea Egy papné titkos naplójából című kötetét

Budapest – A Luther Kiadó a könyvesbolti esték legújabb alkalmán bemutatta Füller Tímea Egy papné titkos naplójából című kötetét. A szerzővel Péterné Mestery Rita beszélgetett november 11-én, az Üllői úti evangélikus könyvesboltban.

Szívrázó – A könyvesbolti estéken Füller Tímea új könyvéről beszélgettek

Budapest – A Luther Kiadó által szervezett könyvesbolti esték legutóbbi alkalmán, 2019. május 21-én Füller Tímea Szívrázó című kötetét mutatták be, és a szerzővel beszélgetett Boda Zsuzsa az evangélikus könyvesboltban.

Könyvesbolti esték: Élők földje – könyvbemutató

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Könyvesbolti esték következő alkalmára. Varga Gyöngyi Élők földje című kötetét Gáncs Péter nyugalmazott püspök mutatja be április 15-én, hétfőn 17 órától a józsefvárosi templomban.

Könyvesbolti esték: Egy kis India

A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Egy kis India címmel Mesterházy Balázs evangélikus lelkész, a Kodaikanali Nemzetközi Iskola tanára tart vetített képes előadást november 28-án, szerdán 17 órától az Evangélikus könyvesboltban. Cím: Budapest VIII. kerület, Üllői út 24.

Kiadós evangélikus bormustra

Budapest – Rendhagyó alkalomra – bormustrára – invitált a Könyvesbolti esték legutóbbi meghívója. A 2018. május 17-i fővárosi együttlét színhelye azonban nem a Luther Kiadó könyvesboltja volt, hanem a Magyarországi Evangélikus Egyház felújított, Üllői úti székházának üvegfalakkal zárt udvarrésze. Az átrium terített asztalai előtt az elmúlt év evangélikus borásza, Galántai Károly soltvadkerti bortermelő és fia, Norbert avatta be az érdeklődőket számos díjjal elismert munkálkodásuk kulisszatitkaiba. Az általuk forgalmazott minőségi nedűkből természetesen a poharakba is került bizonyítékként szolgáló kóstoló.

MEGHÍVÓ: Könyvesbolti bormustra

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Könyvesbolti esték tavaszi évadzáró alkalmára. Könyvesbolti bormustra címmel borkóstoló lesz az év evangélikus borászával, Galántai Károllyal, a nagyaranyérmes fehérbor termelőjével május 17-én, kedden 17 órától az az országos iroda udvarán (Budapest VIII. kerület, Üllői út 24., bejárat a Szentkirályi u. 51. felől).

A lelkészi életpályamodellről beszélgettek

Budapest – A Luther Kiadó által szervezett Könyvesbolti esték 2018. április 18-án tartott alkalmán Fókuszban a lelkészek címmel a lelkészi életpályamodellről (LÉM) beszélgetett Boda Zsuzsa Kendeh K. Péter lelkésszel.

Előttem az utódom – Gáncs Péter és Kondor Péter beszélgetése

Budapest – A Luther Kiadó 2018. március 20-án tartotta a Könyvesbolti esték következő alkalmát. Előttem az utódom címmel Gáncs Péter leköszönő püspök beszélgetett Kondor Péterrel, a Déli Evangélikus Egyházkerület megválasztott, új püspökével.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Könyvesbolti esték csatornájára