nevelőszülő

Miért ne legyek nevelőszülő?

Héttagú családomból mindenki más-másfelé futkos a hétköznapokon. Legtöbbször egyedül vagyok itthon dél körül. Ha nem felejtem el, és időben kiveszek valamit a fagyasztóból, akkor meleget ebédelhetek. Hogy mit, azt szinte soha nem tudom. Pedig már nagyanyám megmondta, hogy a befőttes-, lekvárosüvegekre és legfőképpen a fagyasztóba kerülő dolgokra rá kell írni, mi van bennük. A dátumot még rá szoktam firkantani, de a tartalmat elég gyakran lehagyom. Minek, hiszen látszik, mit rejtenek a dobozok! Persze, amikor elteszem, még tényleg, de amikor keresgélek közöttük, akkor már fogalmam sincs. Kikapok egyet: ha kiolvad, éppen jó lesz. Biztosan ehető, hiszen azért tettem ide.

Új nevelőszülők a Mózeskosárnál

Szombathely – Befejeződött a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat nevelőszülő képzése. Tizenketten vehették át nemrég nevelőszülői tanusítványukat, s kezdhetik meg hivatásukat.

Gyermekvédelemtől idősellátásig – Szerteágazó szeretetszolgálat Gödöllőn

Tessedik Sámuel evangélikus lelkészről, a felvilágosodás korának híres pedagógusáról, iskolaalapító reformeréről kapta a nevét a gödöllői Tessedik Sámuel Alapítvány 1991-ben. A Roszík Gábor evangélikus lelkész által létrehozott alapítvány keretében az évek során széles körű diakóniai alap- és szakszolgálati intézményrendszer jött létre. Evangélikus egyházi intézményeket bemutató riportsorozatunkban ez alkalommal a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat nevet viselő hálózat sokrétű tevékenységével ismerkedhetnek meg olvasóink.

Nevelőszülői képzés indult a Mózeskosárnál

Szombathely – Hosszú előkészületek után elindult a nevelőszülővé válás törvényi feltételeként megszabott 60 órás tanfolyam a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózatnál.

Óriási az érdeklődés mindenfelől: mintát ad a szombathelyi nevelőszülői hálózat

Szombathely – Boba – Segítik a letelepedést is a Mózeskosár nevelőszülői hálózatba jelentkező nevelőszülőknek: központ lehet Boba és vonzáskörzete. Közben óriási az érdeklődés az országból a szombathelyi kezdeményezés iránt. Gregersen-Labossa György lelkész, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője összegezte az elmúlt három hónapot.

Útnak indult a Mózeskosár

Szombathely – 2018. október 31-én, a reformáció napján ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottak a szombathelyi evangélikus templomban. A reformáció 501. évfordulóján a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat megalakulásáért is hálát adtak.

A nagycsalád mintáját követve – Gyermekvédelmi munka az evangélikusoknál

Roszík Ágnes és férje, Roszík Gábor evangélikus lelkész huszonöt évvel ezelőtt megalapították a Tessedik Sámuel Alapítványt. Akkor még nem gondolták, hogy később egy több munkaágat ellátó, integrált intézmény lesz a kezük alatt. Az alapítvány akkor az ország első anyaotthonát működtette, mára már idősek otthonának, családok átmeneti otthonának vezetése és az alapellátás is a feladataik közé tartozik. De a munka itt nem áll meg, Roszík Ágnes új feladatkörrel bővítené a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat tevékenységét. Az intézmény vezetőjével és munkatársaival beszélgettünk a tervezett új munkaágról, a nevelőszülői hálózatról.

A segítés keresztény kötelesség! – SION Nevelőszülő Hálózat

Budapest – Hazánkban sok hátrányos családból származó gyermek él nevelőszülőknél a vér szerinti szülők nehéz anyagi helyzete, körülménye vagy gondatlansága miatt. Ebben a nehéz, de lehetőségekkel teli hivatásban vállal részt az evangélikus SION Nevelőszülő Hálózat, melyet az Északi Evangélikus Egyházkerület a családi napján összegyűjtött adománnyal támogatott.

Új lehetőségek a nevelőszülői hálózatban

Nagykanizsa – Mintegy félmilliárd forintot fordít a nevelőszülők képzésére a kormány idén, emellett pedig két új támogatási programot is elindít, jelentette be Czibere Károly államtitkár Nagykanizsán. Ezzel párhuzamosan a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ is elkezdte szervezni új, dunántúli szakágát, amelynek célja még többeket bevonni a nevelőszülői hálózatba, és gyülekezeti hátteret biztosítani azoknak a befogadó családoknak, amelyek ezt igénylik.

Regionális nevelőszülői hálózatot hoz létre a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ

Szombathely – Az állami gondoskodásban lévő gyerekeknek mindössze negyede él családoknál. A segítés új formáját jelentheti az evangélikus nevelőszülői hálózat.
Feliratkozás RSS - nevelőszülő csatornájára