A reformáció öröksége

2021-ben is folytatódik A reformáció öröksége sorozat

Budapest – Ismét megrendezésre kerülnek a Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Gyűjtemény szervezésében A reformáció öröksége című sorozat előadásai az Evangélikus Országos Múzeumban.

A REFORMÁCIÓ ÖRÖKSÉGE: Az egyetemes hitvallások

Budapest – A Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Gyűjtemény nyilvános előadásokat rendez havonta az Evangélikus Országos Múzeumban. A reformáció öröksége című sorozatban 2019. október 24-én Reuss András, a rendszeres teológia tanára azokról a hitvallásokról beszélt előadásában, amelyekre közös kincsként tekintünk, és amelyek összekötik a kereszténység felekezeteit.

Reformációs emlékséta a Várban – Eredeti búcsúcédulát és Károli Gáspár bocsánatkérő levelét is kezünkbe vehettük

Budapest – 2017 volt a reformáció emlékéve, de a jubileumi programsorozat még nem ért véget. A Reformáció Emlékbizottság tematikus sétát szervezett a budai Várba, ahol résztvevők megismerkedhettek a reformáció rejtett építészeti és történeti kincseivel.

A REFORMÁCIÓ ÖRÖKSÉGE: A szószékoltár mint kifejezőeszköz

Budapest – A Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Gyűjtemények nyilvános előadásokat rendez havonta az Evangélikus Országos Múzeumban. A reformáció öröksége – 2018 című sorozatban 2018. április 26-án Harmati Béla László tartott előadást A szószékoltár mint kifejezőeszköz címmel.
Feliratkozás RSS - A reformáció öröksége csatornájára