Khaled A. László

Úton a kegyelmes Istenhez – Elkezdődött az Október a reformáció hónapja programsorozat

Budapest – Ünnepi zenés istentisztelet keretében nyitották meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozatot a budapesti Kálvin téri református templomban, október 1-jén. Az alkalmon igét hirdetett Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke.

„Legyünk hordozó, kitartó és egyetértő egyház!” – Reformációi ökumenikus istentisztelet

Budapest – A reformáció hónapja programsorozat keretében, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében a budapesti Wesselényi utcai baptista imaházban tartottak ökumenikus hálaadó istentiszteletet október 27-én.

Keresztény–zsidó imaórával zárult az ökumenikus imahét

Budapest – Az ökumenikus imahetet lezáró zsidó–keresztény imaórát Erdő Péter bíboros, érsek és Frölich Róbert főrabbi vezette. Egyházunk részéről Kondor Péter püspök tartott beszédet a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban 2019. január 27-én megrendezett imaórán.

Kombinációs egyházszervezet – A metodista konferenciák és a püspöki kormányzat jellemzői

Népegyház – diaszpóra – missziói terep címmel rendezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke műhelykonferenciát. Az előadások fókuszában az egyházkormányzati elvek és egyházszervezési modellek biblikus, történeti és rendszeres teológiai alapjai álltak. A konferencián elhangzott előadásokat a Lelkipásztor folyóirat közölte, tőlük kaptunk engedélyt az Evangélikus.hu honlapon való publikálásra. Dr. Khaled A. László előadása: Kombinációs egyházszervezet – A metodista konferenciák és a püspöki kormányzat jellemzői.
Feliratkozás RSS - Khaled A. László csatornájára