Tolnainé Kassai Margit

Szabadulásszag

Budapest – Gazdátlanul kóborló katonaló ér egy budai telefonfülkéhez. Bedugja fejét az üveg nélküli ablakon, tétovázik, majd enni kezdi a szélfútta telefonkönyvet. Később őt is horpadt tálakba sarabolják, s viszik az óvóhelyekre. Még meleg. Éhhalál ellen lesz, gyerekeknek. – GABNAI KATALIN ÍRÁSA A REVIZOR, KRITIKAI PORTÁLON.

Beszélgetés Tolnainé Kassai Margit: Óvoda az óvóhelyen – Feljegyzések a Sztehlo-gyermekmentésről című könyvéről

Budapest – Az Asztali beszélgetések sorozat 2020. október 29-re a Petőfi Irodalmi Múzeumba meghirdetett beszélgetése a járvány miatt online került rögzítésre. A felvételen Andrási Andorral, a Sztehlo Gábor Gyermek- és Ifjúságsegítő Alapítvány alapítójával, a Sztehlo Gábor által életre hívott Gaudiopolis egykori polgárával, Fabiny Tamással, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökével, Keveházi Lászlóval, nyugalmazott evangélikus esperessel, a Sztehlo Gábor által életre hívott Gaudiopolis első miniszterelnökével, Kunt Gergely társadalomtörténésszel (Miskolci Egyetem) és Schmal Alexandrával, A Tények és Tanúk sorozat szerkesztőjével (Magvető Kiadó) beszélgetett Galambos Ádám evangélikus teológus.

Óvoda az óvóhelyen – Új Sztehlo-kötetet mutattak be

Budapest – Tolnainé Kassai Margit memoárja Óvoda az óvóhelyen címmel jelent meg a Magvető Kiadó Tények és Tanúk sorozatában. Az online könyvbemutatón a könyvről Kunt Gergely társadalomtörténésszel Gács Anna irodalomtörténész beszélgetett.
Feliratkozás RSS - Tolnainé Kassai Margit csatornájára