A Bakony szívében, az ötszáz lelket számláló Szápáron – festői, békés
környezetben – nyújtózik a napfényben ifj. Palik Ferencnek és családjának a birtoka. Búzamezők, legelők, erdő, szántó, patak, gyümölcsös és
malom. A teremtett világ és annak Ura iránti tisztelettel és alázattal éli
itt dolgos mindennapjait a háromgyermekes evangélikus vállalkozó és
felesége, Anikó. Vegyszermentes lisztjüket, kenyerüket, mangalicából,
illetve szarvasmarhából készült termékeiket a környékbeliek veszik-viszik. A kevesebb több! – ez az elvük. A Szápári Ökofarm és Biomalom gazdája olyan ősi tudással és szeretettel beszél talajról, növényről, állatról,
ami azok sajátja, akik hitből élnek, s munkájukat hivatásnak tekintik.
Gasztroriport-sorozatunk legújabb állomásán a tiszta élelmiszer és a tiszta
lélek kapcsolata is feltárul.
2020 júl 30 - 08:04