Információs napot rendezett egyházunk felnőttképzése a gyülekezeti fenntartású intézmények vezetőinek és fenntartóinak

Információs napot rendezett egyházunk felnőttképzése a gyülekezeti fenntartású intézmények vezetőinek és fenntartóinak

Share this content.

Budapest – 2013. április 25-én információs napot rendezett az egyház felnőttképzése a gyülekezeti fenntartású intézmények vezetőinek és fenntartóinak. Szöveg: Bak Péter, fotó: Valentinyi Erika

Az érdeklődők - több mint negyvenen - megtöltötték az Üllői úti nagytárgyaló sorait. A rendezvényt dr. Lackner Pál áhítata (Márk evangélistára emlékezve) nyitotta meg, amelyet Kákay István országos irodaigazgató köszöntője követett. A megjelenteket a Bak Péter felnőttképzési ügyintéző által felolvasott levélben köszöntötte dr. Fabiny Tamás püspök is.

Ezek után az első vetített képes előadást dr. Benkő Ingrid, az egyház jogtanácsosa tartotta Egyházi törvényeink intézményi szabályai egyházközségi fenntartók számára címmel. A mintegy 40 perces figyelem-összpontosítást rövid szünettel, kávéval, üdítővel és friss pogácsával oldotta fel a hallgatóság.

A szünetet Cservenák Anna főkönyvelő asszony Gazdasági, ügyviteli kérdések – LIBRA című vetített képes tájékoztatója követte. Az előadást, annak ellenére, hogy a téma nem éppen könnyen emészthető, nagy figyelemmel és olykor derültséggel követték a résztvevők. Az előadásokat követő ebédszünetben többen személyesen fordultak kérdéseikkel az előadókhoz, emellett szakmai és baráti beszélgetések is kialakultak.

Az ebédet követően a diakóniai intézmények, illetve oktatási intézmények képviselői külön csoportban folytatták munkájukat. Mindkét csoportot az illetékes munkaág osztályvezetője, Buda Annamária, illetve Varga Márta vezette. A csoportbeszélgetések lehetőséget nyújtottak egyrészt az elhangzott előadásokból fakadó kérdések megválaszolására, másrészt az együttműködés erősítése, kiszélesítése érdekében szükséges lépések meghatározására is. 

Az újra összegyűltek számára, a beszélgetéseket lezárandó az osztályvezető asszonyok összefoglalták az elhangzottakat, egyúttal irányt szabva a kapcsolatok jövőbeni ápolásának is. A résztvevők megerősítették, hogy nagy szükség van az ilyen találkozókra, és igénylik azok rendszeres megtartását.

Kákay István zárszavában kiemelte az országos iroda támogató munkájának erősítését, függetlenül az intézmények fenntartóitól.

A résztvevők dr. Lackner Pál úti áldása után indultak el hazafelé.

Címkék: oktatás - felnőttképzés -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!