Közös ordinációs előkészítő megbeszélés a déli és északi egyházkerületben

Közös ordinációs előkészítő megbeszélés a déli és északi egyházkerületben

Share this content.

Szöveg és fotó: Balicza Máté
Budapest – A déli egyházkerületben 2016 nyarán négy, az északi egyházkerületben pedig egy ordinálásra kerül sor. Gáncs Péter és dr. Fabiny Tamás püspökök június 14-én közösen hívták fél napos konzultációra Kárnyáczki Eszter, Szöllősi István Sándor, Kasza Gábor, Zahorecz Pál és Hajduch-Szmola Patrik lelkészjelölteket az Északi Püspöki Hivatalba, hogy lelkészi szolgálatuk megkezdése előtt közösen csendesedjenek el. A lelki tartalom mellett gyakorlati tudnivalókról is beszélgettek a jelenlévők.

A konzultáción az öt lelkészjelölt kezébe vehette a teológiára való jelentkezéskor írt motivációs leveleket. Ennek jegyében beszélgettek az elhívási történetükről, a szolgálatba indulás előtti érzéseikről.

A Magyarországi Evangélikus Egyház törvényei szerint a teológiai és gyakorlati évek sikeres lezárása után ordinálható (avatható fel) a lelkészjelölt. Ennek jegyében kerül sor az ünnepi istentiszteletre az illetékes püspök, azesperes és az Evangélikus Hittudományi Egyetemet képviselő lelkész szolgálatával, a küldő gyülekezet templomában.

Ordinációs időpontok 2016-ban a Déli és az Északi Egyházkerületekben:

Hajduch-Szmola Patrik – Bp. Fasor, 2016. június 18. 11.00 (hatodév: Csömör, mentor: Johann Gyula)
Kárnyáczki Eszter – Dabas-Gyón, 2016. július 3. 17.00 (hatodév: hévízgyörki gyülekezet, mentor: Lindákné János Zsuzsanna)
Kasza Gábor – Orosháza, 2016. június 25. 10.00 (hatodév: Soltvadkert, mentor: Homoki Pál)
Szöllősi István Sándor – Orosháza, 2016. június 25. 10.00 (hatodév: Cinkota, mentor: Vető István)
Zahorecz Pál – Kecskemét, 2016. augusztus 27. (hatodév: Maglód, mentor: Németh Mihály)

A mostani közös előkészítő apropóját az adta, hogy Kárnyáczki Eszter és Szöllősi István Sándor júniusban házasságot kötnek, így ők szolgálatukat közösen kezdik majd meg az Északi Egyházkerületben, nyíregyházi iskolalelkészekként. A többi beosztott lelkészként induló fiatal egyelőre még nem tudta meg püspökétől biztosan, hol kezdi meg szolgálatát. Hamarosan ez is kiderül.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!