A Magyarországi Evangélikus Egyház akkreditált felnőttképzési intézményként is működik

A Magyarországi Evangélikus Egyház akkreditált felnőttképzési intézményként is működik

Share this content.

Budapest – Egy ideje a Magyarországi Evangélikus Egyház akkreditált felnőttképzési intézményként is működik. Az akkreditációs feltételeknek nem volt könnyű megfelelni, de végül is sikerült. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: 00180-2011, akkreditációs lajstromszámunk: AL-2785. Az evangelikus.hu Bak Péter felnőttképzési ügyintézőt kérdezte meg minderről. Szöveg: Bak Péter

„Az evangélikus felnőttképzésről jelenlegi formájában körülbelül egy esztendeje beszélhetünk – mesélte Bak Péter. – A kezdetek valamivel régebbre nyúlnak vissza, talán 2011 őszére. Programok természetesen már korábban is voltak, de ezek egymástól függetlenül léteztek. Annak az igénye, hogy ezeken felül más alkalmak is legyenek, hívta életre ezt a formát. Az első lépések megtételében nagy szerepet vállalt Buda Annamária diakóniai és Varga Márta oktatási osztályvezető. Az ő segítségükkel jutottunk el arra a szintre, hogy elmondhatjuk, a Magyarországi Evangélikus Egyház akkreditált felnőttképzési intézményként is működik. Az akkreditációs feltételeknek nem volt könnyű megfelelni, de kisebb bukdácsolással végül is sikerült. Felnőttképzési nyilvántartási számunk: 00180-2011, akkreditációs lajstromszámunk: AL-2785. Ez azt jelenti, hogy olyan képzéseket is tarthatunk, amelyek államilag elismert végzettséget adnak, a munkaerőpiacon is elismertek és használtak. E mellett a nem kis munka mellett az elmúlt évben 18 különböző program - tanfolyam, konferencia, rendezvény – megvalósításában működtünk közre. Ezeken az alkalmakon közel 400-an vettek részt.”

A hogyan tovább meghatározására ad nagy lehetőséget egy 2013. február 6-i rendezvény, amelyet Együtt gondolkodás az evangélikus felnőttképzésről címmel tartanak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

„Erre az alkalomra várjuk mindazokat, akik akár csak érdeklődnek a téma iránt, és természetesen azokat is, akik részt kívánnak venni ebben a munkában. A képzéseket három csoportba soroljuk: hitépítő, kompetenciaépítő és közösségépítő képzések. Mindhárom csoporttal, de más-más módon szeretnénk megszólítani a diakóniában, illetve oktatás-nevelésben dolgozókat és természetesen a gyülekezeteket. A képzések, tanfolyamok nem nélkülözhetik a spirituális hátteret, az evangélikus szellemiséget. Példaként említhetem a diakóniai alapképzést, amelynek Keresztény házban dolgozom a címe” – tette hozzá Bak Péter, majd felhívta a figyelmet arra, hogy  a felnőttképzésünk további céljainak megvalósításában számít mindenkinek a segítségére.

A februári program tervezete a következő:

M E G H Í V Ó

Együtt gondolkodásra az egyház felnőttképzésének jövőjéről 2013. február 6-án 10:00–15:00 óra között az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

A beszélgetést Borosán Beáta, az EEMI osztályvezetője nyitja meg.

Témák:

· Az egyház számára fontos képzések témái és formái

· Az elérni kívánt célcsoportok, elérési lehetőségek

· Akkreditált és nem akkreditált, valamint saját és külsős programok

· Lehetséges képzők és előadók

Az alkalomra szeretettel várjuk mindazokat, akik az evangélikus felnőttképzés munkájában részt kívánnak venni, azt támogatni szándékoznak vagy érdeklődnek iránta.

Program:

10:00 Áhítat

10:15 Köszöntő (stratégia és életfogytig tanulás)

10:30 Bevezető gondolatok a felnőttképzésről

10:45 Az evangélikus felnőttképzés helyzetének bemutatása

11:00 Szünet

11:20 Kiscsoportos munka (3 csoport)

13:00 Büféebéd

13:30 Kiscsoportok beszámolója

14:15 Kérdések, visszacsatolás

14:45 Zárszó

14:50 Úti áldás

Részvételi szándékát kérjük, jelezze 2013. január 26-ig a felnottkepzes@lutheran.hu címre.

Rendezvényünk nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Erős vár a mi Istenünk!

 

Varga Márta felnőttképzési vezető

Bak Péter felnőttképzési ügyintéző

Buda Annamária diakóniai osztályvezető

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!