Megint lesz MEGiNT

Megint lesz MEGiNT

Share this content.

Budapest - Nemzeti összetartozásunk egyik alappillére a népművészet, melyet az evangélikus ifjúság is rendszeresen ápol. Ennek szellemében rendezi meg a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium immár negyedik éve a magyarországi evangélikus gimnáziumok népművészeti találkozóját, vagyis – a kezdőbetűket összeolvasva – a Megintet 2013. február 8–9-én, pénteken és szombaton.

Idén vendégünk lesz a 87. évében járó Kossuth-díjas néprajzkutató, Kallós Zoltán, a válaszúti szórványkollégium alapítója, akinek hitvallása:

,,Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk.

Ha ilyen szellemi javakkal táplálkozunk, még biztosan kibírjuk ezer évig Európában.”

Iskolánk volt tanulója, az Erkel-díjas néptánckutató, Martin György emlékére a negyedik Megint alkalmából emlékszobrot avatunk. A szobor Erdélyi Tibor fafaragó művész munkája.

Megtekinthetik továbbá a Prima Primissima-díjas Bihari János táncegyüttes gyermek- és utánpótláscsoportjainak műsorát. Pénteken pedig közös népdaltanulásra invitáljuk Önöket, ahol Navratil Andrea népdalénekes tanítja a táncházak legnépszerűbb slágereit.

Részletes program a www.megint.org honlapon található.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!