Megjelent Csorba István: Zenehíd – Szonett-könyv című könyve

Megjelent Csorba István: Zenehíd – Szonett-könyv című könyve

Share this content.

Budapest – A napokban jelent meg Csorba István: Zenehíd – Szonett-könyv című könyve, amelyhez dr. Fabiny Tamás püspök írta az alábbiakban is olvasható ajánlást. Szöveg: dr. Fabiny Tamás

„Hangszer lehetsz az Úristen kezében” – vallja a szerző, akiről ismerői jól tudják, hogy egész életét kimondva - kimondatlanul ez a gondolat fonja körül, járja át. Isten és a zene szeretete kapcsolódik össze Csorba István szakmai pályafutásán és keresztény emberi útkeresésében. A budavári evangélikus gyülekezetben végzett kántori szolgálatok, a Schütz kórus vezetése, az Evangélikus Hittudományi Egyetemen a zene iránti odaadásnak a teológushallgatók lelkébe csepegtetése külső, kívülről is jól látható állomásai mindennek. 

Jelen verseskötettel újszerű módon enged bepillantást nekünk Pista bácsi lelkének alkotóműhelyébe. A zene nyelve után a líra eszközével igyekszik bevonni minket abba a gondolatkörbe és értékszemléletbe, amely őt ízig-vérig meghatározza és élteti. Isten és a zene szeretete mellett a hazaszeretet tüze is fellobban e sorokban. Történelmi sorsfordulók és a teremtett természet szépsége egyaránt megihletik az alkotót. 

Kedves Olvasó! Kívánom, hogy e szonettek strófái mögött érezd meg azt az Isten, a muzsika, a haza és a természet iránti őszinte odaadást, amely a Te életedben is gyümölcstermő táptalajjá lehet. Érezd meg a jó szándékot és adni akarást, amely a szerző személyén és versein átsugárzik. Ha így veszed kezedbe ezt a kötetet, bizonyára felismered Jézus Urunk szavainak igazságát: „Ha jó a fa, jó a gyümölcse is, ha rossz a fa, rossz a gyümölcse is. Mert gyümölcséről lehet megismerni a fát. …  Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj. A jó ember jó kincséből hoz elő jót.”  Mt 12,33.34b.35a. Kívánom, hogy e versek váljanak áldás forrásává sokak számára!

A könyv kapható az Evangélikus könyvesboltban (Üllői út 24. tel: 411-0385) és a Huszár Gál könyvesboltban (Deák tér 4. tel: 266-6329) is. Ára: 1.980,- Ft.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!