Retek, hagyma, szeretet – Roma fiatalok jártak a Sztehlóban

Retek, hagyma, szeretet – Roma fiatalok jártak a Sztehlóban

Share this content.

Budapest – 2013. április 16-án, kedden Győrfi Mihály evangélikus lelkész 17 fős roma „csapattal” látogatta meg a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot, s földi és mennyei kincseket is hoztak magunkkal. Forrás: iskolalelkesz.blogspot.com

„A földi kincseket a vendégeink által a földprogramban megtermelt újhagymák és retkek jelentették, amelyek az utolsó szálig el is fogytak az iskola udvarán tartott vásárban – írta Deák László iskolalelkész blogjában. – Lelki kincseket is kaptunk, ezek a bizonyságtételek és az őszinte beszélgetések voltak. A nyírteleki csapat tagjai párosával mentek be a 9. és 10. évfolyam osztályaiba, ahol őszintén beszéltek korábbi életükről, megtérésükről s az evangélikus gyülekezet által biztosított új munkalehetőségről. Nagyon jó beszélgetések alakultak ki a tantermekben, jó volt látni a fiatalok nyitottságát és érdeklődését. Ebéd után az udvaron spontán éneklést tartottunk,  majd a lelkész úr a templomban tartott előadást a 11., 12. és 13. évfolyam diákjainak. Közben a vendégek közül többen bizonyságot tettek szóval és énekkel.”

A kapcsolat erősítése ősszel folytatódik: akkor burgonyavásárt fognak tartani, de a lelki kincsekről sem fognak elfeledkezni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!