Galántai Károly

Szőlőtőkéhez kötözve – Látogatás a Galántai Családi Pincészetben

Evangélikus borászokat bemutató sorozatunk első részében a szekszárdi Halász Jánosnál jártunk. S ha már sorozat, kitaláltunk egy játékos elemet is: mindig az aktuális riportalanyunk nevezheti meg a következő meglátogatandó borászt. Nos, nála jártunkkor Halász János soltvadkerti barátjának, borászkollégájának adta tovább a stafétabotot és a kérdést: „Ugye, Karcsi, te is tudod, hogy nem csak a mi érdemünk ez…?” Döntse el, hogy kié még – tette hozzá. Ez alkalommal tehát a vadkerti borok jó hírének nyomába eredtünk, Soltvadkertet, ott is a Galántai Családi Pincészetet kerestük fel.

Kiadós evangélikus bormustra

Budapest – Rendhagyó alkalomra – bormustrára – invitált a Könyvesbolti esték legutóbbi meghívója. A 2018. május 17-i fővárosi együttlét színhelye azonban nem a Luther Kiadó könyvesboltja volt, hanem a Magyarországi Evangélikus Egyház felújított, Üllői úti székházának üvegfalakkal zárt udvarrésze. Az átrium terített asztalai előtt az elmúlt év evangélikus borásza, Galántai Károly soltvadkerti bortermelő és fia, Norbert avatta be az érdeklődőket számos díjjal elismert munkálkodásuk kulisszatitkaiba. Az általuk forgalmazott minőségi nedűkből természetesen a poharakba is került bizonyítékként szolgáló kóstoló.

MEGHÍVÓ: Könyvesbolti bormustra

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Könyvesbolti esték tavaszi évadzáró alkalmára. Könyvesbolti bormustra címmel borkóstoló lesz az év evangélikus borászával, Galántai Károllyal, a nagyaranyérmes fehérbor termelőjével május 17-én, kedden 17 órától az az országos iroda udvarán (Budapest VIII. kerület, Üllői út 24., bejárat a Szentkirályi u. 51. felől).
Feliratkozás RSS - Galántai Károly csatornájára