Cselovszky Ferenc

Belülről látni

„Mondjon legalább egy érvet, ami amellett szól, hogy megéri!” – biztatott barátságosan az anyuka, miközben kamasz lánya azzal a bujkáló mosollyal az arcán figyelte a – minden bizonnyal kipirult – homlokomon legördülő kövér izzadságcseppet, mint amellyel a professzor figyeli a szigorlatozó diák vergődését, aki végső tartalékait mozgósítja a hőn áhított elégséges megszerzéséért. Őszintén megvallva kicsit így is éreztem magam.

A nem rendszeres templombajárókat is elérik – Napi videók a Deák térről

Budapest – A gyülekezeti tagok hozzászoktak március közepe óta ahhoz, hogy a „Deák téri templom” nevű YouTube oldalon napi rendszerességgel jelennek meg lelki tartalmak és már várják az üzenetet. Rengeteg visszajelzés van, a közösség tagjainak jól esik, hogy lelkészeik nem engedték el a kezüket a krízishelyzetben sem, az internet segítségével, telefonon és a hagyományos gyülekezeti hírlevélen keresztül kapcsolatot tartanak és szólnak hozzájuk. Smidéliusz Gáborral beszélgettünk arról, hogyan élik meg ezeket a nehéz napokat a karantén idején.

Quaranta giorni

Ha valaki statisztikát készítene arról, melyek voltak az elmúlt hetekben a közbeszédben leggyakrabban előforduló szavak, alighanem előkelő helyen szerepelne a karantén. Nem csoda, hiszen azzal a témával áll összefüggésben, amely az utóbbi időben érthető módon a leginkább foglalkoztatja az embereket.

Cipőcsere

„Soha ne ítélj meg egy másik embert, míg egy mérföldet nem jártál a cipőjében!” – hangzik a Forrest Gump című kultfilm szállóigévé híresült figyelmeztetése. Felhúzni valaki más cipőjét? Első hallásra bizarr ötletnek tűnik. Mi van, ha szorítani fog, és feltöri a lábamat? Vagy annyira lötyög majd rajtam, hogy orra bukok benne? Vagy ha kinevetnek a többiek a feltűnő színe, ódivatú fazonja miatt? Még el is kaphatok valami kellemetlen fertőzést! Nem könnyű hát megtenni a lépést, amelyre a szállóige biztat. Pedig igazán tényleg csak akkor ismerhetjük meg egymást, ha azt is tudjuk a másikról, hogy hol szorít a cipő, amelyet visel. Enélkül hamar kész az ítélet: ilyenek ezek a…

Megelevenítő ige és megerősítő áldás – Dr. Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin másodlelkész beiktatásán a Fasorban

Budapest – Örömünnepre gyülekeztek helyi evangélikusok és meghívott vendégek szeptember 15-én, szombaton a fasori evangélikus templomba dr. Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin lelkésznő másodlelkészi beiktatására. Két esztendő alatt megismerhette és meg is szerette a fasori közösség lelkészét, Katit, akit ezen az ünnepnapon Isten előtti hálaadással, imádsággal és a közösségben megélt szeretet erejével vett körül gyülekezete. Sokan érkeztek Ősagárdról is, családtagok és küldő gyülekezete képviselői, akik tanúi lehettek annak, ahogyan Katalint kisgyermekkorától formálta és lelkészi szolgálatra indította Isten.
Feliratkozás RSS - Cselovszky Ferenc csatornájára