koronavírus

Tisztelet a gyógyítóknak

A koronavírus-járvány harmadik hulláma a korábbiaknál jóval erősebb. Valószínűleg nemigen van már hazánknak olyan lakosa, akinek legalább egy rokona, barátja, ismerőse ne lenne valamilyen módon érintett. A betegek mellett a gyógyításban részt vevőket is rendkívüli módon próbára teszi ez a veszélyhelyzet, mind fizikailag, mind lelkileg. Szerkesztőségünk gyülekezeti tagokat, felügyelőket, presbitereket kért arra, hogy osszák meg olvasóinkkal az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, így is kifejezve hálánkat az egészségügyi intézményeknek, az ott dolgozóknak a pandémia idején végzett emberfeletti munkájukért. A beérkezett írásokból közlünk válogatást.

Nehézségei ellenére is gazdag év volt

A találkozások útján tud kiteljesedni az egyház küldetése – hirdeti a Magyarországi Evangélikus Egyház elmúlt egy évét összefoglaló kisfilm. A templomok küszöbön álló újranyitására is időzített videó egyfelől látványvilágával visszautal arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta sok minden az online térben tudott csak megvalósulni, másfelől pedig annak reményét is kifejezi, hogy hamarosan újra meg lehet élni a közösséget.

MEE: Országos nyári táborok helyett a helyi rendezvényeket szorgalmazzák

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának és Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának a közleménye az országos szervezésű, evangélikus nyári táborokkal és rendezvényekkel kapcsolatban az alábbikban olvasható.

Az ablakokból üzenik: köszönet a helytállásért!

„Légy erős és bátor!” – ezzel a felszólítással is találkozhatnak azok a gyalogosok, akik az evangélikus egyház székházába vagy a Luther Kiadó könyvesboltjába tartanak, vagy jártukban-keltükben az Üllői út – Szentkirályi utca találkozásánál haladnak el. Az ablakokból ugyanis kedves üzenetek szólítják meg az előttük elhaladókat.

El tudjuk fogadni, hogy meg kell halni?

Valami véget ér, kezdődik más talán! – szól gyönyörű reménységet adó ifjúsági énekünk. Sokszor énekeltük már ifjúsági táborokban, a Szélrózsán, tanévzáró vagy családi istentiszteleteken. De vajon végig olvastuk-e már értelemmel, figyelve a dallamot kísérő szöveget? #Vlográczék videóját ajánljuk a Kötőszó blogról.

Koronavírus: bejelentették a lelkészek oltását

A papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 16-a, péntek délután egy zánkai sajtótájékoztatón. A hír kapcsán Fabiny Tamás elnök-püspök fontosnak tartja hangsúlyozni: nem azt kérték a kormánytól, hogy kivételezzenek velük, hanem hogy a pedagógusokkal együtt sorolják be őket az oltási rendbe.

Egyházak együtt a járványban

Immár magyar nyelven is elérhető az Európai Protestáns Egyházak (GEKE) legújabb kiadványa, ami mintegy sorvezetőként szolgál a kontinens egyházainak teológiai és társadalmi párbeszédéhez az elkövetkező hónapok során.

Kapjanak-e oltást a papok?

Nem túl hízelgő kommentáradat és véleménycunami alakult ki a közösségi médiában a kérdést illetően az elmúlt napokban, miután kijött a hivatalos hír, hogy a három történelmi felekezet vezető püspökei kérelmezték a járvány elleni védőoltást papjaik és lelkészeik számára Pintér Sándor belügyminisztertől.

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti református gyermekkórház dolgozói

A Jerusalemához, a tavalyi évben nagy sikert aratott tánckihíváshoz csatlakoztak idén húsvétkor a Bethesda Gyermekkórház dolgozói is. Az április 3-án közzétett klippel, amit egy nap alatt több mint háromszázezren néztek meg, kívánnak reményteli húsvétot.

A köszönet jele – Vitamincsomagok diakóniai intézményeink dolgozóinak

2021. április 1-jén, nagycsütörtökön és április 2-án, nagypénteken vitamincsomag-szállítmányokat vittek ki a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) vezetői a diakóniai intézményeinkben dolgozóknak. A Béres Gyógyszergyártól kedvezményesen beszerzett készítmények csupán apró, de fontos gesztusként fejezik ki a hálát az intézményekben folyó áldozatos munkáért.

Oldalak

Feliratkozás RSS - koronavírus csatornájára