Sághy Kata

Középpontban a történelem

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya szervezésében online tartották meg az evangélikus iskolai történelemtanárok VIII. online konferenciáját 2021. február 18-án. A rendezvény keretében kihirdették a Trianon 100 pályázat eredményét is.

Rendhagyó tanévnyitó volt Aszódon ünnepi eskütételekkel

Aszód – Szeptember elsején reggel 8 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődött a tanévnyitó ünnepség az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban. Különleges alkalom volt ez, ugyanis ennek keretében került sor Sághy Kata iskolalelkész beiktatására. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fabiny Tamás elnök-püspök hirdetett igét, a liturgiában Mekis Ádám esperes szolgált.

„Jó nekünk itt lennünk” – Generációk, felekezetek, nemzetiségek összhangban Domonyban

A tanítványok mondják az írásunk címeként olvasható mondatot Jézusnak a megdicsőülés hegyén, mintegy kétezer évvel később pedig egy Pesthez közeli falu evangélikusai jellemzik így közösségüket. Az Aszódi járásban fekvő, kétezer lelkes Domony gyülekezete az 1700-as évek második felében alapíttatott, temploma a falu középpontjában áll. A hétszáz fős, tót ajkú evangélikusság egy-egy énekében még ma is őrzi a szlovák hagyományokat.
Feliratkozás RSS - Sághy Kata csatornájára