főzés

Házasság hete: Szerelmes sütés-főzés 2021-ben

Orosháza – Készül a finom csevapcsicsa az Ördög házaspár konyhájában. A munkamegosztás magától értetődő. Ördög Endre darálja a húst – háromfélét: marhát, sertést és birkát –, felesége, Hoffmann Ágnes pedig szájában egy adag vízzel aprítja a hagymát (bevált trükk, esküszik rá, hogy így nem csíp). A házasság hetének hatodik napját ők a közös sütés-főzéssel ünnepelték meg.

Lelkészek a konyhában: Mi az a görhöny? – Zahorecz Pál Márk főz

Tavaly ilyenkor a közelgő ünnep alkalmából a három püspöknét kért meg arra az Evangélikus Élet, hogy osszák meg az olvasókkal egy-egy olyan étel receptjét, amely rendszeresen a karácsonyi asztalra kerül náluk. A sikeresnek bizonyult összeállítás folytatásaként ez évben lelkészektől gyűjtött receptekkel igyekeztek a konyhában otthonosan mozgó olvasó kedvében járni. Zahorecz Pál Márk, a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze is séf lett.

Lelkészek a konyhában: Az Ó- és Újszövetség – Gerlai Pál süteményei

Tavaly ilyenkor a közelgő ünnep alkalmából a három püspöknét kért meg arra az Evangélikus Élet, hogy osszák meg az olvasókkal egy-egy olyan étel receptjét, amely rendszeresen a karácsonyi asztalra kerül náluk. A sikeresnek bizonyult összeállítás folytatásaként ez évben lelkészektől gyűjtött receptekkel igyekeztek a konyhában otthonosan mozgó olvasó kedvében járni. Gerlai Pál, a Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség lelkésze is séf lett.

Pillantás Käthe konyhájába – Lombard leves, fűszeres ragu és sajtgolyó

„Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma?” – írja Pál a Korinthusbeliekhez írott első levelének 6. fejezetében, de sajnos manapság az egészséget és az étkezési szokásokat tekintve sokan elfelejtkeznek erről az igeszakaszról. Ugyanakkor sokan épp diétával, életmódváltással küzdenek azért, hogy egészségüket visszanyerjék, felszedett kilóiktól megszabaduljanak – tegyük hozzá, nagyon dicséretesen, mert bár a magyar gasztronómia felvirágzása is öröm, egészségesnek lenni is az. Vajon összeegyeztethető-e Katharina von Bora konyhája és az életmódváltás? A német nyelvű Reformáció magazinban megjelent írásból – benne a receptekkel – kiderül.

Krízisfőzés – Kétszáz adag meleg ételt osztottak ki a debreceni evangélikusok

Debrecen – Több mint öt éve, hogy a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Hajléktalansegítő Alapítványa meghirdeti a Krízisfőzés elnevezésű programot Debrecenben.

Cigány napot tartottak Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Évek óta megrendezik a Cigány ételek bemutatója című programot Sárszentlőrincen a helyi és környékbéli cigányok és magyarok számára, hogy megmutathassák/megkóstolhassák a cigány konyha finomságait a cigánylecsótól, a pörkölteken át a punyáig (beás cigányok kenyere), hogy ismerkedjenek egymással, egymás kultúrájával, és nem utolsó sorban, hogy Isten igéjére figyeljenek.
Feliratkozás RSS - főzés csatornájára