konyha

Lelkészek a konyhában: Hegedűs Attiláék két fogása – Új családi hagyományok

Tavaly ilyenkor a közelgő ünnep alkalmából a három püspöknét kért meg arra az Evangélikus Élet, hogy osszák meg az olvasókkal egy-egy olyan étel receptjét, amely rendszeresen a karácsonyi asztalra kerül náluk. A sikeresnek bizonyult összeállítás folytatásaként ez évben lelkészektől gyűjtött receptekkel igyekeztek a konyhában otthonosan mozgó olvasó kedvében járni. Hegedűs Attila, a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium iskola- és intézményi lelkésze is séf lett.

Lelkészek a konyhában: Mi az a görhöny? – Zahorecz Pál Márk főz

Tavaly ilyenkor a közelgő ünnep alkalmából a három püspöknét kért meg arra az Evangélikus Élet, hogy osszák meg az olvasókkal egy-egy olyan étel receptjét, amely rendszeresen a karácsonyi asztalra kerül náluk. A sikeresnek bizonyult összeállítás folytatásaként ez évben lelkészektől gyűjtött receptekkel igyekeztek a konyhában otthonosan mozgó olvasó kedvében járni. Zahorecz Pál Márk, a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze is séf lett.

Lelkészek a konyhában: Az Ó- és Újszövetség – Gerlai Pál süteményei

Tavaly ilyenkor a közelgő ünnep alkalmából a három püspöknét kért meg arra az Evangélikus Élet, hogy osszák meg az olvasókkal egy-egy olyan étel receptjét, amely rendszeresen a karácsonyi asztalra kerül náluk. A sikeresnek bizonyult összeállítás folytatásaként ez évben lelkészektől gyűjtött receptekkel igyekeztek a konyhában otthonosan mozgó olvasó kedvében járni. Gerlai Pál, a Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség lelkésze is séf lett.

Családi közösség vagyunk – Iszlai Ildikó lelki és testi táplálékról

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végző munkatársakat szólaltatjuk meg indíttatásukról, feladataikról, céljaikról. Iszlai Ildikó 1997 óta dolgozik a budapesti Rózsák terén működő Evangélikus Középiskolai Kollégiumban. Az élelmezésvezetővel a kollégiumi szellemiségről, az összetartó munkatársi közösségről és az élelmezés kihívásairól is beszélgettünk.

„Ezt jól kifőztük” – Háromszáz adagos konyha épült Kiskőrösön

Kiskőrös – A gyülekezeti fenntartású Jó Pásztor Szeretetotthon már 1998 tavasza óta működik és folyamatosan fejlődik Kiskőrösön. Most teljesen új épületben saját konyhát létesítettek. Az épület felavatására az adventharmadik vasárnapját megelőző szombaton került sor Gáncs Péter püspök szolgálatával. Az alkalmon részt vett Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelő és Buda Annamária diakóniai osztályvezető is. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - konyha csatornájára