Köszönjük! – Gondolatok az egészségről és az egészségnevelésről" című előedássorozatról

Köszönjük! – Gondolatok az egészségről és az egészségnevelésről" című előedássorozatról

Share this content.

Budapest – A hazai egészségtudomány „sztárjai” találkoztak az érdeklődőkkel 2013. május 15-én és 16-án délután az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Szinte csak a legfelső fok használatával lehet szólni erről a két délutánon át tartó előadássorozatról. Szöveg: Bak Péter

Első nap dr. Falus András professzor, az Eduvital Nonprofit Egészségnevelési Társaság társalapítójának bevezető előadását dr. Bagdy Emőke, majd dr. Tompa Mária professzor asszonyok impozáns előadása követte. A délutánt Babusa Bernadett egyetemi tanársegédnek az evés- és testképzavarokról szóló vetített képes előadása zárta. Mi, a csekély számú hallgatóság, csak szánkat tátva figyeltük a rendkívül színvonalas előadásokon elhangzó új ismereteke, tudnivalókat. Emellett részesei lehettünk egy professzori szintű dialógusnak is, melyben a humor is komoly szerepet kapott. A beszélgetésbe mindannyian bekapcsolódva élvezhettük az előadók közvetlenségét. 

A második napon is izgalmas témák kerültek napirendre. A bevezető mondatokat követően dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Gyermek-, Koraszülött- és Csecsemőosztályának vezetője, elsősorban a gyermekközösségekben (óvodák / iskolák) dolgozók számára fontos, de mindannyiunk számára nagyon érdekes, diaképekkel illusztrált előadását hallgattuk meg.

Dr. Vass Zoltán a mindennapi testmozgás egészségbefolyásoló szerepéről tartott bemutatót. A család, a családi közösség változásait, a társadalmi viszonyoknak a témához tartozó állapotát is komoly mélységekben boncolgatta dr. Purebl György egyetemi docens előadása. Végül dr. Falus András professzor záró előadása határozta meg a nap színvonalát. Ezúttal is a beszélgetésben mindenki, előadó és hallgató egyaránt részt vehetett. 

Köszönöm mindazoknak, akik el tudtak jönni és aktívan részt vettek a kitűnő programon. Hasonló előadásokat tervezünk tartani július 4-5-én Révfülöpön és szeptember 3-4-én ismét itt a Hittudományi Egyetemen. Várjuk mindazokat, akik ez alkalommal valamilyen okból nem tudtak eljönni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!