MÖS-karácsony: Sikerült a rekordkísérlet: elkészült az 1353 darab mézeskalács

MÖS-karácsony: Sikerült a rekordkísérlet: elkészült az 1353 darab mézeskalács

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei által támogatott gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek. Idén minden korábbinál több sütemény megsütésével készült Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányára a szervezet. A rekordkísérlet során elkészült mézeskalácsok a támogatottak köszönetét fogják tolmácsolni az adományozók felé.

November 22-én a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet által támogatott gyermekek, önkéntesek – köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és közismert személyek - fogtak össze azzal a céllal, hogy egy nap alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalács szívet. 

Ez az akció sem jöhetett volna létre összefogás nélkül: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez, melybe bekapcsolódtak ­­az E-On, a Design Terminal munkatársai, továbbá a Segélyszervezet adománypontjának idén már másodszor otthont adó Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény szervezői is. A rekordkísérlethez komoly erőkkel csatlakozott az MTVA is. A Segélyszervezet adventi gyűjtését idén a Jónak lenni jó! műsorfolyamával támogató közmédia műsorvezetői – Varga Edit, Rátonyi Kriszta – közül többen gyermekeikkel együtt érkeztek. Az akciónak a szorgalmas műsorvezetők és lelkes gyerekek mellett további lendületet adott Katus Attila, illetve Kovács Lázár sztárséf bekapcsolódása is.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: „Természetesen nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy elindult az adományvonal, így bárki néhány mozdulattal csatlakozhat az országos összefogáshoz.”

Évről-évre advent első vasárnapján kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtése. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört  mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. A mézeskalács sütés advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 28-án nyíló ’Adventi Ünnep a Bazilikánál’ karácsonyi vásárban felállított Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatott gyermekek köszönetét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!